RockShox Flight Attendant - бездротова електронна система демпфування підвіски

Логічно подумати, що перед Вами бездротове блокування амортизаторів, але все куди складніше – це бездротова електронна система демпфування підвіски RockShox Flight Attendant.

Canyon-Neuron-Spectral-with-Rockshox-Flight-Attendant_details.webp (98 KB)

Тема дуже велика, адже система включає датчики на вилці, амортизаторах та шатунах, але головне питання навіщо? Система створена для того, щоб забути про вічне регулювання свого велосипеда під конкретну ситуацію, а головне щоб у кожний момент поїздки ви могли повністю зосередитись на самому процесі катання та їхати максимально ефективно.

Завдяки ряду датчиків і акселерометрів, що вимірюють навантаження та кут нахилу, система визначає наскільки агресивно їде гонщик, як він проходить повороти, враховує нерівності місцевості, а додатковий датчик на шатунах також вимірює крутний момент та потужність педалювання. Всі отримані дані система аналізує кожні 5 мілісекунд (200 разів на секунду), що гарантує найефективнішу підвіску у будь-який час.

7P8A1007.original.jpg (247 KB)

До речі про час. Коли система розряджається, вона автоматично переводить підвіску у відкритий режим, ніби ви їдете на звичайному велосипеді. Зробити це ви також можете вручну кнопками на вилці, через додаток на сматрфоні або манеткою на кермі, яка також може відповідати за бездротовий дроппер. Все в тому ж додатку також доступне загальне регулювання системи, налаштовуйте її так, як вам зручно, жорсткіше або м'якше.

Rock_Shox_Flight_Attendant_First_Ride_Review_Enduro_WEB_Res-028.jpg (460 KB)

Ціна? Тут є нюанс, на момент виходу, отримати RockShox Flight Attendant можна тільки з велосипедом, ось вам кілька варіантів та їх ціни: Canyon Neuron (€7,999), Canyon Spectral (€7,999), Specialized Enduro ($12,500), Trek Slash ($12,500).